Schoonmaak van uw bedrijf zelf doen of uitbesteden?

Een hygiënisch en verzorgd bedrijf is het visitekaartje van elke organisatie. Bovendien willen uw werknemers in een schoon pand werken. Het schoonmaken van uw bedrijf is een klusje waar niemand zin in heeft. Maar wat zijn de voor-en nadelen van zelf schoonmaken of schoonmaak uitbesteden? In dit artikel gaan we daar verder op in.

Zelf de schoonmaak doen

Als u er voor kiest om de schoonmaak in eigen handen te nemen, scheelt dit uiteraard in kosten. Ook kunt u uw personeel vragen om de taken onderling te verdelen. De keerzijde hiervan is dat het personeel minder tijd overhoudt voor zijn of haar eigen werkzaamheden.  Dit kan nadelig uitpakken voor uw organisatie. Kortom, zelf schoonmaken is voordelig voor de portemonnee, maar niet ideaal voor het bedrijf.

Schoonmaak uitbesteden

Daarnaast kunt u overwegen om de schoonmaak uit te besteden. Wel zijn hier kosten aan verbonden, dus u zult deze moeten afwegen tegen de voordelen, welke we hieronder op een rijtje hebben gezet.

  • Een schoonmaakbedrijf beschikt over de juiste werknemers die kennis en ervaring hebben van schoonmaken. Doordat zij vaker schoonmaakwerkzaamheden uitoefenen, weten zij als geen ander hoe ze het bedrijfspand onder handen moeten nemen. Zij zullen dan ook minder tijd kwijt zijn dan wanneer u het zelf doet.
  • De voordelen van schoonmaak uitbesteden is de continuïteit. Mocht er een werknemer ziek of op vakantie zijn, dan vult iemand anders dit op. Hierdoor kunt u op de afgesproken periode altijd rekenen op een schoon pand.
  • Doordat de werknemers van het schoonmaakbedrijf voldoende ervaring met zich meebrengen, wordt er altijd kwaliteit geleverd.
  • Bovendien kunt u met het schoonmaakbedrijf afspraken maken voor de werktijden. Zo worden uw werknemers tijdens werktijd niet gestoord door een rumoerige stofzuiger of andere werkzaamheden.
  • Ga voor een lokale speler. Het is toch een stuk prettiger als u uit dezelfde omgeving komt en met de werknemer een vertrouwelijke band kunt opbouwen.
  • Tot slot bieden schoonmaakbedrijven vaak de mogelijkheid tot periodieke extra werkzaamheden. Denk aan glasbewassing of specialistische reiniging.

Informatie en advies?

Bij Selectclean staan onze enthousiaste medewerkers voor u klaar. Door onze kennis en ervaring zorgen wij voor kwaliteit. Bovendien zijn onze medewerkers erg flexibel en zorgen we voor continuïteit bij ziekte of vakantie. Selectclean biedt zowel reguliere schoonmaak als glasbewassing en specialistische reiniging aan. Wilt u meer weten? Of wilt u een vrijblijvend gesprek? Neem dan gerust contact met ons op.