Vakantieperiode: de perfecte tijd voor een grote schoonmaakbeurt!

De scholen zijn uit. Op een hier en daar verdwaalde docent na zijn de lokalen en gangen leeg. Ook in het bedrijfsleven is het komkommertijd. De één na de ander zet zijn e-mailstatus op afwezig en de parkeerplaats raakt steeds leger. Voor u misschien een periode waarin alles even op een wat lager pitje staat. Voor ons als schoonmaakbedrijf betekent de vakantieperiode echter; tijd voor de grote schoonmaak! Want juist nu kan de werkruimte eens goed onder handen genomen worden met minimale hinder.

Wanneer zijn de deuren en binnenmuren voor het laatst schoongemaakt?

Kijk eens goed naar de muren. Als je goed kijkt zie nog waar Hendrik die tree met koffiekopjes uit zijn handen liet vallen. En hoe vaak heb je nou wel niet gezegd dat ze niet met de schoenen tegen de muur moeten leunen… maar daar zitten ze he, die zwarte vegen. Muren worden nog al eens vergeten in schoonmaak. Ergens ook logisch, want ze hoeven echt niet dagelijks schoongemaakt te worden. Maar je staat wellicht van te kijken hoeveel vuil zich door de loop der tijd ophoopt op die ogenschijnlijk witte muren. Zichtbaar én onzichtbaar vuil. Bacteriën vinden ook uw schoon of bedrijfspand namelijk ongetwijfeld een hele fijne verblijfsplek. Met name deuren zijn in trek. En dan bedoelen we niet alleen de deurklink. We hebben meerdere tips om uw werkruimte hele hele jaar door hygiënisch te houden, maar we raden ook sterk aan om deze rustige periode te pakken om muren en deuren eens écht goed schoon te laten maken. Met andere woorden; niet even een vochtig doekje er overheen, maar een dieptereiniging waarmee alle vlekken, inclusief de koffievlekken van Hendrik’s koffiekopjes, eraf gaan. De bacteriën krijgen geen ruimte meer en alles ruikt weer fris. We raden aan de deuren daarna minimaal één keer in de maand met een vochtige doek schoon te laten maken. Hierbij kunt u zich voorstellen dat een deur op de basisschool wellicht wat eerder plakkerig aanvoelt dan de deur van de grote vergaderzaal.

Schone gevels zijn als een visitekaartje

De gevels van uw pand moeten nogal wat weerstaan met dat wisselvallige Nederlandse weer. Zon, wind, regen, vorst… het laat allemaal zijn sporen na. Er ontstaat een groene, witte of zwarte aanslag. Mogelijk heeft zelfs de klimop kans gezien om een groeispurt te nemen en is er een laagje mos op uw eens zo strakke buitengevel gekomen. Dit zorgt ervoor dat uw pand er slecht onderhouden uitziet. Niet direct de uitstraling waar u in eerste instantie voor had gekozen. Naast de esthetische waarde vormt het schoonmaken van uw gevel tegelijkertijd ook een soort onderhoudsbeurt. Zie het als een APK voor uw gevel. Door uw gevels op tijd grondig schoon te maken voorkomt schade en slijtage. De muren zijn daarna weer goed beschermd tegen vocht en u verhoogt hiermee de waarde van uw pand. Twijfelt u nog? Lees hier meer over het schoonmaken van uw gevels.

Gymruimte schoonmaken: geen overbodig luxe.

Heeft u een gymruimte in uw schoolgebouw of biedt u in uw kantoor of appartement complex een gymruimte aan? laat deze dan altijd professioneel schoonmaken. Er wordt gezweet, gerend, soms heeft iemand een snij- of schaafwondje… Deze ruimte moet om de zoveel tijd écht goed schoongemaakt worden. Dat gaat verder dan een dweil over de vloer en een doekje over de toestellen. Uit een studie van onderzoeksbureau YouGov blijkt dat maar liefst 1 op de 3 mannen zijn handen niet met zeep wast na een toilet bezoek. Heeft u zelf kinderen? Hoe vaak moet u ze eraan herinneren dat ze hun handen moeten wassen als de van de wc af komen? Precies. Nog meer dan in andere ruimtes zitten handen in een gymruimte óveral aan. De vloer, de wanden, de toestellen, de ballen… alles. Tijd voor een grote schoonmaak dus. Geen beter moment te bedenken dan de vakantieperiode.

Geef je vloerbedekking ook eens een diepte reiniging.

Natuurlijk wordt er gestofzuigd. En als er een ongelukje gebeurd pakken we een sopje en gaan we boenen. Maar blijft er vaak nog vuil in het tapijt zitten. Microscopische bacteriën en ziektekiemen verbergen zich bovendien in vloerbedekking. Die krijg je er met dat gele doekje echt niet uit. Door uw tapijt grondig te laten reinigen zorgt u ervoor dat uw vloer langer mee gaat. De originele kleur komt weer naar boven en die vale vlekken die er al zo lang in zitten zijn eigenlijk verdwenen. Om de zoveel tijd gronding schoonmaken en daarna uw tapijt goed onderhouden en uw vloerbedekking blijft in tiptop conditie.

Heeft u zelf tijd voor een grote schoonmaak?

Goed dus we zijn het er over eens dat het tijd is voor een grote schoonmaak. Nu nog de vraag; wie gaat het doen? Is de vakantieperiode bij u een dermate rustige tijd dat u deze klus zelf klaart? Heeft het bedrijf dat u inschakelt voor de dagelijkse schoonmaak voldoende expertise in huis om dit goed op te pakken? Zo niet dan staan wij graag voor u klaar. Ook in de komkommertijd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Schoonmaakster op vakantie? Wij helpen u uit de brand

Vindt u een grote schoonmaak niet direct nodig maar is uw schoonmaakster een periode niet beschikbaar en zoekt u tijdelijk vervanging? Ook dan kan Selectclean u ontzorgen. Kijk even op onze contactpagina voor de contactgegevens van een filiaal uit uw omgeving.