De meest vergeten schoonmaakplekken op kantoor

Elk kantoor heeft ‘vergeet-me-niet’ plekken en dan hebben we het níet over de bloemetjes. Op de werkvloer zijn er altijd plekken die tijdens de schoonmaak over het hoofd worden gezien. Hieronder lichten we de meest vergeten schoonmaakplekken op kantoor nader toe.

Elektronica wordt vaak vergeten

Uw telefoon, toetsenbord en muis zijn elektronica die u regelmatig gebruikt. Elke dag heeft u (en misschien andere collega’s) uw telefoon meerdere keren aan uw oor. Niet heel hygiënisch als u bedenkt dat de telefoon tussendoor niet vaak wordt schoongemaakt. Ook wordt er vaak lunch en tussendoortjes aan het bureau gegeten. Verder wordt de afstandbediening van een monitor met regelmaat vast gehouden. Printers en andere elektronica in het kantoor kunnen ook wel een keer een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Zo wordt elektronica stiekem toch een stuk sneller vies dan verwacht. Vergeet elektronica dus niet mee te nemen tijdens uw wekelijkse schoonmaakbeurt. Ook kan dit de levensduur van de apparaten verlengen.

Hoe zit het met de koelkast?

Een kantoor is natuurlijk niet compleet zonder koelkast. Zelf bereide salades, wraps; hele lunchpakketten komen in de koelkast te liggen. Helaas gebeurt het regelmatig dat werknemers vergeten hun restjes mee naar huis te nemen. Voor u het weet loopt de hele inhoud van de koelkast weg. Dit brengt een hoop stank met zich mee, niet echt hygiënisch dus! Daarom is het geen overbodige luxe om de koelkast met regelmaat schoon te maken.  Zo hebben bacteriën geen schijn van kans en heeft u geen last van onaangename geurtjes. Hetzelfde geldt voor een magnetron en andere keukenapparaten. Overal waar eten in bewaard, gekoeld of verwarmd wordt, moet regelmatig gereinigd worden.

  • Selectclean - de meest vergeten schoonmaakplekken

Vergeet u de meubels niet?

U hoeft niet bang te zijn dat uw bureau niet schoongemaakt wordt. Schoonmakers vergeten het bureau namelijk nooit schoon te maken. Daarentegen wordt uw bureaustoel wél regelmatig vergeten, terwijl u er elke dag uren op zit, op eet en (soms) zelfs op knoeit. Reinigt u de stoelen met regelmaat? Dan blijven deze niet alleen schoon, ze gaan ook langer mee. En wat dacht u van de deurknoppen en/of lichtknopjes? Ook deze worden meerdere keren op een dag aangeraakt en helaas vaak vergeten tijdens het schoonmaken.

Stoffige kasten

We weten allemaal dat stof snel ophoopt in kasten, met name in de voorraadkast. Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende plek die vergeten wordt om schoon te maken. Het schoonmaken van de voorraadkast wordt vaak beschouwd als een vervelende en tijdrovende klus. Maar een schone voorraadkast is toch wel héél prettig. En hygiënisch! Zorg dus dat u deze kast met regelmaat meeneemt tijdens uw schoonmaakwerkzaamheden. Zo is de inventaris meteen ook weer een stuk overzichtelijker. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor de voorraadkast, maar ook voor overige kasten waar snel stof ontstaat. Niet alleen zijn stoffige kasten niet fris voor uw werknemers, ook naar uw klanten toe komt het slordig en vies over. En u wilt natuurlijk ten alle tijden professionaliteit uitstralen. Draag dus goed zorg voor een hygiënisch en gezonde werkomgeving.

Ook het exterieur is belangrijk

Niet alleen in het interieur van een kantoor worden schoonmaakplekken over het hoofd gezien. Ook wordt er vaak vergeten om aan de buitenkant van een kantoorpand bepaalde plekken schoon te maken. Denk aan goten, de parkeerplaats, maar ook de gevel. Hier kan snel viezigheid ontstaan en vooral alles wat gevoelig is voor weer en wind kan dan al snel opstapelen.

Schoonmaak uitbesteden?

Selectclean weet als geen ander dat schoonmaakwerkzaamheden tijdrovend zijn. Dus waarom zou u niet overwegen om de schoonmaak uit te besteden? Zo hebben uw werknemers de tijd voor hun eigen werkzaamheden en kunnen onze specialisten doen waar zij het best in zijn: schoonmaken. Onze kanjers staan klaar om hun handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met de minst én meest vergeten schoonmaakplekken. En u kunt bij ons niet alleen terecht voor reguliere schoonmaak, maar ook voor glasbewassing en specialistische reiniging. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.