Waarom uw gevel reinigen?

U zult misschien denken dat het reinigen van uw gevel niet nodig is en daarin bent u niet de enige. Veel mensen weten namelijk niet dat het belangrijk is om de gevel van hun pand te laten reinigen. De gevel is een belangrijk onderdeel van uw pand; deze scheidt de binnenruimtes van de buitenomstandigheden. Daarnaast is de gevel het visitekaartje van uw bedrijf. Wees er daarom zuinig op en laat deze periodiek reinigen.

Waardoor ontstaat er vuil op de gevel?

Vuil op uw gevel ontstaat door natuurlijke aantasting zoals groene, witte of zwarte aanslag. Verder wordt vuil ook veroorzaakt door klimop, mos, wind en (zure) regen. Naast natuurlijke aantasting kan vuil ook ontstaan door chemische aanslag van bijvoorbeeld verf of roet. Vochtdoorslag leidt tot vervuiling en verzwakking van uw muur en gevel. Afhankelijk van het type aanslag, de steensoort en het stucwerk zorgen wij voor een passende specialistische reiniging om alle aanslag te verwijderen.

Waarom is het belangrijk om uw gevel te reinigen?

Uw gevel wordt vuil en stenen worden donkerder; dit geeft uw bedrijf een slechte uitstraling. Daarom is het belangrijk om uw gevel te laten reinigen, wat tegelijkertijd een groot aantal voordelen met zich meebrengt. Het zorgt ervoor dat uw pand er weer schoon en opgefrist uitziet, u voorkomt schade en slijtage, de muren zijn goed beschermd tegen vocht en u verhoogt hiermee de waarde van uw pand.

  • gevel reinigen

Verschillende technieken om de gevels te reinigen

Selectclean beschikt over verschillende specialistische reinigingen om uw gevel schoon te maken. Aan de hand van het type aanslag, de steensoort en het stucwerk word gekeken welke specialistische reiniging het best ingezet kan worden voor uw gevel. De meest voorkomende specialistische reinigingen zullen we hieronder kort toelichten.

Bij reiniging met hoge druk wordt er geen gebruik gemaakt van chemicaliën. Water wordt met hoge druk tegen de gevel aan gespoten om zo vervuiling op de toplaag van de steen te verwijderen. Het resultaat is echter wel afhankelijk van de behandeling die de gevel in het verleden heeft ondergaan.

Reinigen met stoom wordt vaak gebruikt bij lichte vervuilingen zoals mos, algen of klimop resten. Het gaat als volgt in zijn werk: water wordt verhit tot 150 graden, daarna wordt het verwarmde water met hoge druk tegen de gevel gespoten. De stoom die hierbij vrijkomt zorgt ervoor dat de lichte vervuiling los laat van uw gevel.

Chemisch reinigen is vaak de juiste methode om verfresten of roetaanslagen te verwijderen. Bij chemisch reinigen wordt een chemisch middel aangebracht wat ervoor zorgt dat al het aanwezige vuil op de gevel oplost. Vervolgens wordt de gevel afgespoten met water, en omdat wij niet willen dat het chemische middel in de natuur terecht komt, vangen wij het afvalwater weer op.

Gevelreiniging uitbesteden

De gevel is een belangrijk onderdeel van uw pand en dient mede als visitekaartje voor uw bedrijf. Wees daarom zuinig op uw gevel en voorzie deze regelmatig van een goede reiniging. Heeft u zelf niet de capaciteit en kennis in huis om de schoonmaak in eigen beheer te doen? Dan staan wij graag voor u klaar. Wij beschikken over specialisten die hun hand er niet voor omdraaien om uw gevel weer spic en span te krijgen. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden door te spreken.