Het belang van osmosewater bij glasbewassing

We kennen het allemaal: strepen op de ramen na het ramen wassen. De meeste mensen gebruiken kraanwater om thuis de ramen te wassen. Waar het thuis nog niet zo erg is als er strepen ontstaan na het ramen wassen, is dat bij een bedrijfspand wel anders. Glasbewassing van een kantoorpand of appartementencomplex moet uiterst secuur gebeuren en vooral zonder het achterlaten van strepen. Een verzorgde uitstraling is erg belangrijk. In dit blog gaan we in op het belang van osmosewater bij glasbewassing.

Wat is osmosewater?

Osmosewater wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd. Dit is water in zijn puurste vorm, super schoon dus. Het is vrij van kalk, ijzer, magnesium, lood, kalium, zouten en organische vervuiling. Osmosewater wordt voornamelijk gebruikt door schoonmaakbedrijven en glazenwassers bij het schoonmaken en reinigen van ramen. Wanneer u gebruik maakt van osmosewater, zijn chemicaliën en zeep overbodig.

Verschil tussen kraanwater en osmosewater

Waar osmosewater heel puur is en vrij van onder andere kalk en zouten, is dat bij kraanwater wel anders. In kraanwater zitten mineralen, kalk, zouten en bacteriën. Deze verdampen niet en blijven bij het ramen wassen achter op de ramen. Bij osmosewater zijn deze ingrediënten eruit gefilterd, waardoor uw raam opdroogt zonder resten, strepen of druppels.

  • osmosewater bij glasbewassing

Waarom osmosewater gebruiken bij glasbewassing?

Normaal leidingwater bevat kleine deeltjes die niet persé schadelijk zijn, maar die bij voorkeur niet gebruikt voor de schoonmaak van ramen. Deze deeltjes zijn fijn en dienen gefilterd te worden. Wanneer u uw ramen wast met osmosewater, droogt uw raam gegarandeerd strepen- en restenvrij op. Bij het filteren tot osmosewater wordt er gebruik gemaakt van meerdere filters die elk hun eigen stoffen eruit filteren. Zodoende is dit water vrij van elke vorm van vervuiling en is het zeer geschikt voor de reiniging. Hierdoor wordt het reinigen van ramen een stuk fijner, omdat het meteen een mooi resultaat geeft. Daarbij is osmosewater niet schadelijk voor het milieu en zal het de kozijnen niet beschadigen.

Wat gebeurt er na het reinigen van de ramen met osmosewater?

Na het wassen van de ramen spoelen we bij Selectclean de ramen nog na met osmosewater. Hierdoor wordt het laatste vuil uit de voegen en naden verwijderd. Glasbewassing met osmosewater reinigt dieper en geeft een schoner resultaat dan de traditionele manier. Wanneer er vogelpoep op de ramen zit, wordt dit in 90% van de gevallen gemakkelijk van de ramen verwijderd. Het osmosewater zorgt er namelijk voor dat de vogelpoep op het raam los weekt en na een paar keer borstelen zijn de ramen vogelpoep vrij.

Voordelen glasbewassing uitbesteden aan schoonmaakbedrijf met glazenwassers

Heeft u een kantoorpand, appartementencomplex, een school of bent u eigenaar van VvE? Dan biedt het uitbesteden van ramen wassen veel voordelen. Zo bent u verzekerd van periodiek schone ramen zónder strepen. Bij ons gaat glasbewassing op een duurzame manier met osmosewater. Maar u kunt ook kiezen voor de traditionele werkwijze. Ramen wassen wij met een telescoopsteel, waarmee we ramen kunnen wassen tot 15 meter hoog. Bij Selectclean maken we altijd gebruik van gedemineraliseerd water, waardoor we altijd schone ramen leveren zonder strepen en zonder chemicaliën.

Bent u op zoek naar een enthousiaste, hardwerkende en ervaren glazenwasser? Neem contact met ons op. Onze glazenwassers werken in de regio Uden, Veghel en Wijchen.