Waarom het belangrijk is om uw bedrijfs- grindvloer te onderhouden

Een grindvloer is een veel gebruikte vloer in bedrijfshallen, showrooms, kantoren, woonwinkels, bouwmarkten of tuincentra. De grindvloer is namelijk een sterke, slijtvaste vloer met een natuurlijke en strakke uitstraling. Maar hoe zit het met het schoonmaken en onderhouden van uw grindvloer? Een schone werkvloer kan namelijk voor uw (potentiële) klanten en uw collega’s belangrijk zijn voor de uitstraling van uw pand en een gezonde werkomgeving.

Machines om grindvloer schoon te maken

Om een grindvloer goed schoon en vlekvrij te krijgen heeft u speciale apparatuur nodig. Naast een stofzuiger, kunt u ook een hogedruk-hydro-reiniger of een borstelsysteem gebruiken. Hiermee kan de vloer extra goed schoon gemaakt worden.

Maak de vloer minimaal één keer per week schoon met een stofzuiger. In sommige bedrijven dient de vloer vaker schoongemaakt te worden, dit ligt aan de intensiviteit waarmee de vloer gebruikt wordt.

Schoonmaakmiddelen voor grindvloer

Gebruik nooit middelen die zuren of bijtende bestanddelen bevatten. Hier kunnen de steentjes niet tegen. Ook het gebruik van groene zeep en wasmiddelen raden wij af. Hierdoor wordt de vloer plakkeriger en op den duur dus ook viezer omdat vuil sneller blijft hangen of plakken.

  • Grindvloer schoonmaken bedrijf

Onderhoud van een gesloten grindvloer

Als u een gesloten (gesealde) grindvloer heeft dan kan de vloer ook gedweild worden en zelfs geschrobd. Maak dan een middelharde bezem goed nat of doop hem in een emmer met water en het juiste schoonmaakmiddel.

Bij een gesloten grindvloer is het belangrijk dat deze eens per jaar een grote schoonmaakbeurt krijgt. Hiervoor kunt u een “Duplex” machine gebruiken, maar een schrobmachine is ook mogelijk. De schrobmachine dient dan een zachte borstel te hebben in combinatie met een waterzuiger. We raden af om een stoomreiniger te gebruiken.

Open grindvloer

Bij een open grindvloer blijft het vocht tussen het grind zitten samen met het vuil, dus deze mag nooit gedweild worden. Mocht u toch iets hebben geknoeid, kunt u het eenvoudig deppen met keukenpapier of een doek, of met speciaal schoonmaakmiddel en een harde borstel. Als u niet weet wat voor soort grindvloer u heeft, vraag dat altijd even na bij de leverancier of een schoonmaakspecialist.

Ook heeft uw open grindvloer één keer per jaar een grote onderhoud nodig, dit wordt met “Duplex” gedaan: een speciale stofzuiger voor het schoonmaken van open grindvloeren.

Grindvloer schoonmaak uitbesteden

Een grindvloer is dus een slijtvaste en sterke vloer. Toch heeft deze regelmatig specialistisch onderhoud en schoonmaak nodig. Om zo lang mogelijk van uw vloer te kunnen genieten is het belangrijk dat dit met de juiste machines en schoonmaakmiddelen gebeurt. Vooral in een bedrijfshal, waar veel verkeer en mensen lopen, is agressievere schoonmaak nodig. Heeft u niet de capaciteit en kennis in huis om de schoonmaak in eigen beheer te doen? Dan staat Selectclean graag voor u klaar! Bij Selectclean hebben wij vloerspecialisten die alles weten wat uw vloer nodig heeft en alle benodigdheden om uw vloer spik en span te krijgen. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden!